Følg Sociale-Rettigheder på Facebook og hold dig opdateret
Seneste indlæg på forum

ATP - livslang pension

Læs om sager fra den virkelige verden og bliv klogere på din egen situation.

ATP - livslang pension

Indlægaf Louise Schelde » søn jul 29, 2012 9:47 am

Socialministeriet har fastsat regler om, hvilke muligheder førtidspensionister har for, at optjene ATP-pension.

"I lov om social pension er der fastsat regler om førtidspensionisters betaling til ATP.

Reglerne giver førtidspensionister mulighed for i lighed med lønmodtagere m.v. at optjene en ATP-pension som supplement til folkepensionen.

Obligatorisk bidrag
Personer, der er tilkendt førtidspension efter de regler om førtidspension, der trådte i kraft 1. januar 2003, skal betale bidrag til ATP. Indbetalingen sker med virkning fra den 1. i måneden efter, at der er truffet afgørelse om tilkendelse af pension.

Frivilligt bidrag
Personer, der er tilkendt pension efter de regler, der var gældende før 1. januar 2003, kan vælge at betale bidrag til Arbejdsmarkedets Tillægspension. Det er muligt at udtræde af ordningen igen. Indbetaling begynder eller slutter den 1. i måneden efter, at pensionisten har givet kommunen meddelelse herom.

Betaling af ATP-bidrag
ATP-bidrag betales månedligt. Bidraget svarer til det normale bidrag for en fuldtidsbeskæftiget lønmodtager. Der kan dog ikke indbetales ATP-bidrag, hvis førtidspensionen udgør mindre end 1.000 kr. pr. måned.

Førtidspensionisten betaler 1/3 af bidraget og kommunen betaler 2/3 af bidraget. Kommunen tilbageholder førtidspensionistens del af bidraget ved den månedsvise udbetaling af førtidspensionen. Kommunens udgifter til bidraget refunderes af staten.

Hvis førtidspensionisten dør, ophører indbetalingen af bidrag til ATP fra den 1. i måneden efter dødsfaldet.Hvis førtidspensionen skal tilbagebetales for en periode, overfører ATP modtagne bidrag for denne periode til kommunen.

Udbetaling
Pension fra ATP udbetales som en livsvarig alderspension fra det fyldte 65. år. Pension under et vis beløb udbetales som et engangsbeløb en gang for alle. Pensionen beregnes på baggrund af de bidrag, der er indbetalt for den enkelte. Derudover omfatter ordningen engangsydelser til efterladte ægtefælle og børn efter afdøde ATP-medlemmer."
Louise Schelde
 
Indlæg: 2087
Tilmeldt: ons jun 15, 2011 5:24 pm

Tilbage til Cases til Efterløn og Folkepension

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster