Følg Sociale-Rettigheder på Facebook og hold dig opdateret
Seneste indlæg på forum

Førtidspension

Her stiller du spørgsmål til din situation og får et vejledende juridisk svar.

Førtidspension

Indlægaf mickeypedersen » tirs okt 01, 2019 8:09 am

Jeg er næsten 54 år og vil søge min førtidspension, men jeg kan ikke få hjælp til det af min socialrådgiver. Det skal siges at jeg sidder i Sdr. Omme fængsel og er løsladt inden for 2 år.
Jeg er oprindeligt fra Lolland, men Lolland kommune vil ikke starte en pensionssag op. Sdr. Omme fængsel høre under Billund kommune men de mener ikke det er deres opgave. Når jeg bliver løsladt skal jeg bo i Holstebro, men de vil heller ikke starte en sag op. Hvad gør jeg nu ???
Jeg er oplyst om at jeg selv kan starte en pensionssag op efter § 17, men hvor skal jeg sende den hen ???
Håber der er nogen der kan give mig lidt råd om hvad jeg gør nu.
På forhånd tak.
mickeypedersen
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: man sep 30, 2019 9:31 am

Re: Førtidspension

Indlægaf Dorte Frivillig SR » tirs okt 29, 2019 5:09 pm

Hej Mickeypedersen.

Det, du skal være opmærksom på ved at søge om førtidspension efter Lov om social pension § 17, er at vurderingen foretages på det foreliggende grundlag, dvs på baggrund af de oplysninger, som kommunen allerede ligger inde med ved ansøgningstidspunktet.
Samtidig er der en række betingelser, der skal være opfyldt, bl.a. vedr. varig nedsat arbejdsevne i ethvert erhverv i et sådant omfang at borgeren ikke vil være i stand til at blive selvforsørgende ved et indtægtsgivende arbejde. Dette kan du læse mere om i Vejledning om førtidspension fra 1. januar 2003 kapitel 2.

Jeg vedhæfter pensionslovens § 17 herunder.

I forhold til hvor du skal sende din ansøgning hen, må jeg henvise dig til socialrådgiveren i den kriminalforsorg du hører under eller borgerrådgiveren i din opholdskommune. Dette fordi at vi her vejleder generelt og vi kender ikke til din sag.

Jeg håber at dette var svar på dit spørgsmål.

Det bedste hilsner
Dorte - Frivillig i Sociale rettigheder

Pensionslovens § 17:
Kommunalbestyrelsen skal behandle en henvendelse om førtidspension i forhold til alle de muligheder, der findes for at yde hjælp efter den sociale lovgivning, jf. § 5 i lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, jf. dog stk. 2 og 3.
Stk. 2. Personer, som ønsker, at kommunalbestyrelsen alene tager stilling til spørgsmålet om førtidspension, kan dog anmode herom. I sådanne tilfælde forelægges sagen på det foreliggende dokumentationsgrundlag for kommunens rehabiliteringsteam, jf. dog stk. 4. Kommunalbestyrelsen træffer umiddelbart efter rehabiliteringsteamets indstilling i sagen afgørelse om, at sagen på det foreliggende dokumentationsgrundlag overgår til behandling efter reglerne om førtidspension.
Stk. 4. I sager efter stk. 2 og 3 kan kommunalbestyrelsen træffe afgørelse om, at en sag overgår til behandling efter reglerne om førtidspension uden forudgående forelæggelse for rehabiliteringsteamet, når kommunalbestyrelsen vurderer, at det er utvivlsomt, at personen ikke opfylder betingelserne for tilkendelse af førtidspension.
Dorte Frivillig SR
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: fre aug 30, 2019 5:46 pm


Tilbage til Juridisk forum til førtidspension

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster