Følg Sociale-Rettigheder på Facebook og hold dig opdateret
Seneste indlæg på forum

dimittend på dagpenge

Her stiller du spørgsmål til din situation og får et vejledende juridisk svar.

dimittend på dagpenge

Indlægaf @gravers » tors okt 08, 2020 11:38 am

Jeg er ledig dimittend(juni 2019)paa dagpenge(fuldtidsforsikret), og er kommet i en lidt presset situation, i det min samlever er blevet diagnostiseret med levercirrose (maj 2019), som ikke kan helbredes og giver mange folge sygdomme, samt indlaeggelser.
Jeg søger de 2 jobs i ugen, som jeg ifolge a-kassen har faaet at vide jeg skal, og moder op til diverse moder med jobcenteret.
I Juli maaned sendte de mig i virksomhedspraktik i en Rema1000, hvor jeg kun kunne holde til at vaere i 6 dage, da jeg ogsaa har nogle skaanehensyn, i forhold til diskusprolaps/slidgigt i nakke og kroniske smerter.
Virksomhedspraktikken skulle etableres i forhold til ret og pligt aktivering efter laengden af min ledighed.
Nu er jeg saa et sted hvor jeg ikke kan gaa ud at tage et fuldtidsjob(eller fuldtids virksomhedspraktik), baade p.g.a af den hjemlige situation(jeg er med til alle samtale,kontroller og lign paa sygehuse) og efter praktikken, samt at jeg skal overtage det meste herhjemme, har jeg hverken til overskuddet fysisk eller psykisk.
Hvad gør jeg? Jeg har ikke raad til at gaa ned og blive deltidsforsikret.
Hvad er mine muligheder ud over at sygemelde mig selv, hvilket over tid vil sende mig i sygedagpenge regi, hvilket forekommer som meget strengere regelmaessigt.
Jeg skal have telefonisk mode med jobcentret i November, men har ikke talt med min a-kasse igennem flere maaneder, og det er jo dem der tager stilling til min raadighed.
Skal jeg aerligt fortaelle dem hvordan det staar til og risikere at blive flytte ned paa deltidsforsikret?
@gravers
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: tors okt 08, 2020 11:15 am

Tilbage til Juridisk forum til dagpenge

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster

cron