Følg Sociale-Rettigheder på Facebook og hold dig opdateret
Seneste indlæg på forum

jobafklarings ydelse

Her stiller du spørgsmål til din situation og får et vejledende juridisk svar.

jobafklarings ydelse

Indlægaf gsl » tirs jan 19, 2016 8:11 am

Hej.
Blev sygemeldt i juni 2014, kom i jobafklaring i januar 2015, har fået fuld løn i under hele forløbet. Blev afskediget pr 31/12-15 med kvalificeret svagelighedspension, afventer afgørelse om erhvervsevnetab. Kommunen siger jeg ikke kan få nogen ydelser da det vil blive modregnet min pension krone for krone og derved er lig 0. Går stadig til behandling. Må iflg. kommunen stadig følge forløbet uden ydelser-
Lidt underligt man stadig kan følge forløbet men uden ydelse, man er jo ikke selv skyld i at man er syg.
Troede man fik en form for ydelse så længe sagen stadig kører og ikke er afgjort.
Mvh GSL
gsl
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: man jan 18, 2016 1:51 pm

Re: jobafklarings ydelse

Indlægaf Pema » tors jan 21, 2016 9:15 am

Hej GSL m fl

Det er et godt spørgsmål GSL har. Jeg står i lignende situation, med samme historik. Er lige startet i jobafklaringsforløb og har samtidig fået tilkendt en såkaldt invalidpension fra mit pensionsselskab. Jeg kan regne ud at min ydelse fra kommunen muligvis vil blev fuldt ud modregnet.

Er jeg så stadig tvunget til at følge kommunens rehab.plan?

Det skal også tilføjes at jeg helt sikkert mener at jeg har ret til sygedagpenge og afventer derfor resultatet på en klage over kommunens afgørelse. :|
Pema
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: ons jan 20, 2016 4:11 pm

Re: jobafklarings ydelse

Indlægaf Louise Schelde » lør jan 23, 2016 6:54 pm

Kære GSL og Pema,

Ved deltagelse i jobafklaringsforløb bevilges ressourceforløbsydelse efter Lov om aktiv socialpolitik § 69j. Ydelsen udbetales uden hensyn til formue eller ægtefælles indtægt og formueforhold. Det skal dog bemærkes, at indtægter modregnes efter § 69j, stk. 5. Skattepligtige forsikringsordninger/udbetalinger, der også kaldes surrogatsindægter til almindelige lønindtægter bliver som udgangspunkt modregnet. Med mindre den udbetaling man modtager er fritaget fordi den går ind under undtagelsen i Lov om aktiv socialpolitik § 33. Der modregnes fra udbetalingstidspunktet og frem - ikke før.

Såfremt der på grund af egen indtægt ikke udbetales ressourceforløbsydelse har man modsætningsvis heller ikke en rådighedsforpligtelse overfor kommunen. Man kan derfor vælge ikke at deltage eller anmode om forløb. Såfremt man har brug for afklaring med henblik på stillingtagen til fleksjob eller førtidspension vil kommunen således have vanskeligt ved at træffe en afgørelse uden afklaring, men deltagelse er omvendt ikke et krav eller en pligt, når der ikke udbetales ydelse.

Jeg indsætter § 69j samt § 33 nedenfor.

De bedste hilsner

Louise Schelde Frederiksen

§ 69 j
Personer, der har ret til et jobafklaringsforløb efter kapitel 12 b i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, modtager ressourceforløbsydelse. Retten til ressourceforløbsydelse gælder uden hensyn til egen formue og en eventuel ægtefælles indtægts- og formueforhold.

Stk. 2. Ressourceforløbsydelsen under jobafklaringsforløb udgør et månedligt beløb svarende til
1) kontanthjælp efter § 25, stk. 2, nr. 1, for personer, der har forsørgelsespligt over for et barn, jf. dog stk. 4,
2) kontanthjælp efter § 25, stk. 2, nr. 2, for personer, der ikke har forsørgelsespligt over for et barn, jf. dog stk. 4,
3) kontanthjælp efter § 25, stk. 3, nr. 9, for personer under 25 år, der bor hos en forælder eller begge forældre og ikke har forsørgelsespligt over for et barn, jf. dog stk. 4, eller
4) kontanthjælp efter § 25, stk. 3, nr. 9, og et månedligt tillæg, der beregnes efter § 25, stk. 4, for personer under 25 år, der bor hos en forælder eller begge forældre og har en dokumenteret bidragspligt over for et barn, jf. dog stk. 4.

Stk. 3. Hjælp efter stk. 2, nr. 1, er betinget af, at børnene opholder sig her i landet. Dette gælder dog ikke for EU-/EØS-borgere, i det omfang disse efter EU-retten er berettiget til hjælpen, eller for personer, der er omfattet af bilaterale overenskomster.
Stk. 4. Til selvstændigt erhvervsdrivende, som er delvis uarbejdsdygtige på grund af sygdom, udbetales ressourceforløbsydelse med et beløb svarende til
1) 75 pct. af ressourceforløbsydelsen efter stk. 2, når den selvstændigt erhvervsdrivende højst kan udføre en fjerdedel af sit normale arbejde, eller
2) 50 pct. af ressourceforløbsydelsen efter stk. 2, når den selvstændigt erhvervsdrivende højst kan udføre halvdelen af sit normale arbejde.

Stk. 5. Har modtageren af ressourceforløbsydelsen indtægter, trækkes disse fra i ydelsen, jf. dog stk. 7-12. Indtægter, der udbetales for en periode, der ligger, før modtageren af ressourceforløbsydelse er begyndt i et jobafklaringsforløb, medfører ikke fradrag i ressourceforløbsydelsen. Tilsvarende gælder for udbetaling af indtægter for en periode, der ligger efter tidspunktet for ophør i et jobafklaringsforløb.

Stk. 6. For personer, der ved påbegyndelsen af jobafklaringsforløbet modtager løn under sygdom, og personer, der er ansat i fleksjob, jf. § 70 c i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, og modtager løn under sygdom suppleret med fleksløntilskud, medfører løn og fleksløntilskud fuldt fradrag i ressourceforløbsydelsen under jobafklaringsforløb.
Stk. 7. For personer, som ved påbegyndelsen af jobafklaringsforløbet er ansat i fleksjob, jf. § 70 c i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, og som ikke modtager løn under sygdom, medfører fleksløntilskud, der udbetales som supplement til ressourceforløbsydelsen, jf. § 70 f, stk. 5, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, ikke fradrag i ressourceforløbsydelsen under jobafklaringsforløb.
Stk. 8. For personer, som ved påbegyndelsen af jobafklaringsforløbet driver selvstændig erhvervsvirksomhed og får tilskud på grund af nedsat erhvervsevne, jf. § 70 g i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, medfører tilskuddet ikke fradrag i ressourceforløbsydelsen under jobafklaringsforløb. Overskud af selvstændig virksomhed medfører ikke fradrag i ressourceforløbsydelsen efter stk. 4.

Stk. 9. Har modtageren af ressourceforløbsydelsen lønindtægter, herunder beløb, som den pågældende modtager fra arbejdsgiveren eller Lønmodtagernes Garantifond ved ophør af ansættelsen, bortset fra indtægter efter stk. 6 og 7, nedsættes ressourceforløbsydelsen efter stk. 2 med 30 pct. af lønindtægten, indtil den samlede lønindtægt inklusive pension udgør 13.648 kr. (2015-niveau), og med 55 pct. af lønindtægten derudover.

Stk. 10. Har modtageren af ressourceforløbsydelsen indtægter som led i tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, tilbud i medfør af integrationsprogrammet efter integrationsloven eller andre beskæftigelsesfremmende foranstaltninger, ses der ved beregningen af ressourceforløbsydelsen efter stk. 2 bort fra 15,73 kr. (2015-niveau) pr. udført arbejdstime. Det beløb, der kan ses bort fra, kan ikke beregnes på grundlag af mere end 160 timer pr. måned.
Stk. 11. Fradrag for feriegodtgørelse m.v. sker efter reglerne i § 32. Stk. 9 finder tilsvarende anvendelse.
Stk. 12. § 33 finder anvendelse for fradrag i ressourceforløbsydelse under jobafklaringsforløb.
Stk. 13. Personer, der modtager ressourceforløbsydelse, bevarer retten til ydelse ved sygdom og barsel og ved flytning til en anden kommune.
Stk. 14. En person er ikke længere berettiget til ressourceforløbsydelse, når ansættelsen i et fleksjob efter § 70 c i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats ophører.

§ 33. Der foretages ikke fradrag i hjælpen for:
1) Invaliditetsydelse, invaliditetsbeløb samt bistands- og plejetillæg efter lov om social pension.
2) Godtgørelse efter §§ 82 og 83 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og hjælp efter integrationslovens § 23 f.
3) Vederlag som tilforordnet ved valg.
4) Legater, der er fritaget for beskatning efter ligningslovens § 7, nr. 6, og ydelser fra godkendte sociale fonde, stiftelser m.v., der er fritaget for beskatning hos modtageren, jf. ligningslovens § 7, nr. 22.
5) Børns indtægter og indtægter, der vedrører børn, bortset fra tilskud til pasning af egne børn efter § 38 i lov om social service.
6) Værdien af kost m.v. under indlæggelse på sygehus eller lignende behandlingsinstitutioner. Hvis sygehusopholdet har varet i mere end 3 måneder, kan der dog foretages fradrag svarende til den besparelse, der er en følge af indlæggelsen.
7) Transportgodtgørelse for dokumenterede udgifter til nødvendig transport ved udførelse af lønnet arbejde og ulønnet, frivilligt arbejde.
8) Efterbetaling af offentlige forsørgelsesydelser og øvrige offentlige sociale ydelser som følge af afgørelse eller dom. Det beløb, der ses bort fra, udgør differencen mellem den ydelse, der er udbetalt for perioden, og den retmæssige ydelse for perioden. Der ses bort fra efterbetalingen i 2 år efter udbetalingstidspunktet.
9) (Nr. 9 ophævet 1/1 2015 ved 2014-12-16-ÆL.1367 (LF 13 14-15), Schultz, red.).
10) Lejeindtægter fra højst én logerende i ejer-, andels- eller lejebolig i overensstemmelse med lejelovens regler, som modtageren af hjælp samtidig selv er bosiddende i.

Stk. 2. De erstatninger for tab af erhvervsevne, der omtales i § 14, stk. 4 og 5, godtgørelse for varigt men og godtgørelse for ikke-økonomisk skade samt indtægter, der hidrører herfra, trækkes ikke fra i hjælpen.
Louise Schelde
 
Indlæg: 2087
Tilmeldt: ons jun 15, 2011 5:24 pm


Tilbage til Juridisk forum til sygedagpenge

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster