Følg Sociale-Rettigheder på Facebook og hold dig opdateret
Seneste indlæg på forum

Beregning af sygedagpenge - A-kasse medlem

Læs om sager fra den virkelige verden og bliv klogere på din egen situation.

Beregning af sygedagpenge - A-kasse medlem

Indlægaf Louise Schelde » tors apr 11, 2013 7:12 am

Ankestyrelsen har i principafgørelse nummer 140-12 truffet afgørelse om sygedagpengeudbetaling og beregningsgrundladet ved medlemsskab i en A-kasse. Se uddrag af sagen nedenfor.

Resumé:
Principafgørelsen fastslår

Sygedagpengene udgør den aktuelle indtjening i løntilskudsjobbet

Sygedagpenge skal som udgangspunkt beregnes på grundlag af det ugentlige timetal, som den pågældende er ansat til.

Dette gælder dog ikke for ledige medlemmer af en arbejdsløshedskasse, som deltager i aktiviteter efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, og som modtager ydelser, der træder i stedet for arbejdsløshedsdagpenge. For disse personer udgør sygedagpengene et beløb svarende til den aktuelle indtjening, dog maksimalt det højeste sygedagpengebeløb.

Det har således ikke betydning ved fastsættelsen af beregningsgrundlaget for sygedagpenge, at arbejdstiden i et løntilskudsjob hos en offentlig arbejdsgiver er på reduceret tid, fordi sygedagpengene i dette tilfælde udgør et beløb svarende til den aktuelle indtjening i løntilskudsjobbet.


Afgørelse:
1. Baggrund for at behandle sagen

Ankestyrelsen har behandlet sagen for at afklare, om det har en særlig betydning ved fastsættelsen af beregningsgrundlaget for sygedagpenge efter sygedagpengeloven, at en sygemeldt lønmodtager er ansat i et løntilskudsjob hos en offentlig arbejdsgiver, og som følge heraf arbejder på reduceret tid.

2. Reglerne

§ 51 i sygedagpengeloven fastslår, at sygedagpenge til et ledigt medlem af en anerkendt arbejdsløshedskasse udgør samme beløb, som personen kunne have modtaget i arbejdsløshedsdagpenge, hvis den pågældende ikke havde været syg. Til personer, der ved deltagelse i aktiviteter efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats modtager ydelser, som træder i stedet for arbejdsløshedsdagpenge, udgør sygedagpengene et beløb svarende til den aktuelle indtjening, dog maksimalt det højeste sygedagpengebeløb.

3. Andre Principafgørelser

Ankestyrelsen har ikke andre Principafgørelser på området.

4. Den konkrete afgørelse

Afgørelse i din sag om sygedagpenge

Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg har i møde truffet afgørelse i din sag, der er antaget for at afklare, om det har en særlig betydning ved fastsættelsen af beregningsgrundlaget for sygedagpenge efter sygedagpengeloven, at en sygemeldt lønmodtager er ansat i et løntilskudsjob hos en offentlig arbejdsgiver, og som følge heraf arbejder på reduceret tid.

Resultatet er:

• Dine sygedagpenge skal udgøre et beløb svarende til den aktuelle indtjening i løntilskudsjobbet.

Det betyder, at din reducerede arbejdstid ikke har betydning for beregningsgrundlaget for sygedagpenge.

Vi ændrer således afgørelsen fra Beskæftigelsesankenævnet i Statsforvaltningen YY.

Der var enighed på mødet.

Begrundelsen for afgørelsen

Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg finder, at dine sygedagpenge skal udgøre et beløb svarende til den aktuelle indtjening i løntilskudsjobbet.

Dette skyldes, at der er fastsat særlige regler for ledige medlemmer af en arbejdsløshedskasse. Til personer, som for eksempel er i løntilskudsjob, og dermed modtager ydelser, der træder i stedet for arbejdsløshedsdagpenge, udgør sygedagpengene et beløb svarende til den aktuelle indtjening, dog maksimalt det højeste sygedagpengebeløb.

Det har således ikke betydning ved fastsættelsen af beregningsgrundlaget for sygedagpenge, at din arbejdstid i løntilskudsjob hos en offentlig arbejdsgiver er på reduceret tid.

Din aktuelle indtjening svarer til det beløb, som du kunne have modtaget i arbejdsløshedsdagpenge.

Det følger af reglerne, at sygedagpenge som udgangspunkt skal beregnes på grundlag af det ugentlige timetal, som den pågældende er ansat til.

For ledige medlemmer af en arbejdsløshedskasse udgør sygedagpengene imidlertid samme beløb, som personen kunne have modtaget i arbejdsløshedsdagpenge, hvis den pågældende ikke havde været syg. Til personer, der ved deltagelse i aktiviteter efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats modtager ydelser, som træder i stedet for arbejdsløshedsdagpenge, udgør sygedagpengene et beløb svarende til den aktuelle indtjening, dog maksimalt det højeste sygedagpengebeløb.
Louise Schelde
 
Indlæg: 2087
Tilmeldt: ons jun 15, 2011 5:24 pm

Tilbage til Cases til dagpenge

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster