Følg Sociale-Rettigheder på Facebook og hold dig opdateret
Seneste indlæg på forum

Den midlertidige arbejdsmarkedsydelse

Læs om sager fra den virkelige verden og bliv klogere på din egen situation.

Den midlertidige arbejdsmarkedsydelse

Indlægaf Louise Schelde » tirs sep 17, 2013 9:43 am

Hvis du opbruger din ret til uddannelsesydelse i 1. halvår 2014, har du mulighed for at modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse.

Den midlertidige arbejdsmarkedsydelse udgør 60 procent af højeste dagpengesats for ikke-forsørgere og 80 procent for forsørgere. Ydelsen er uafhængig af din ægtefælles indkomst og familiens samlede formue.

Hvor længe kan du få midlertidig arbejdsmarkedsydelse:
Hvis du opbruger du din ret til dagpenge i 2013, kan du eventuelt modtage uddannelsesydelse i et ½-1 år. Derefter kan du have ret til at modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse.

Hvor lang tid kan du modtage ydelserne:
Hvis du opbruger din ret til dagpenge i 1. halvår 2013, får du først mulighed for at modtage uddannelsesydelse i 1 år. Derefter får du mulighed for at modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse i ¾ år. Samlet set, kan du modtage forsørgelse i 1 ¾ år, efter at din dagpengeret er opbrugt.

Hvis du opbruger din ret til dagpenge i 2. halvår 2013, får du først mulighed for at modtage uddannelsesydelse i ½ år. Derefter får du mulighed for at modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse i 1 år. Det betyder at du modtager forsørgelse i 1½ år, efter at din dagpengeret er opbrugt.

Du kan højest modtage dagpenge, den særlige uddannelsesydelse og den midlertidig arbejdsmarkedsydelse i fire år.

Retten til den midlertidige arbejdsmarkedsydelse kræver, at du er medlem af en a-kasse. Hvis du har meldt dig ud af din a-kasse, mens du modtog uddannelsesydelse, har du mulighed for at melde dig ind i din a-kasse igen.
Du skal i perioden være tilmeldt dit jobcenter som ledig og stå til rådighed og være aktiv jobsøgende.

Såfremt du ikke står til rådighed, giver jobcentret besked til A-kassen, som foretager en vurdering af udbetalingen.
Det er din a-kasse, der udbetaler ydelsen og afholder rådighedssamtalerne med dig hver tredje måned.

Hvilke forløb kan du deltage i:
Du får ret og pligt til en virksomhedsrettet indsats
Senest en måned efter, at du er begyndt at modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse, har du ret og pligt til en virksomhedsrettet indsats. Indsatsen skal vare i mindst 13 uger og som minimum i 20 timer om ugen.

Forløbet kan sammensættes af følgende tilbud:
Privat eller offentligt løntilskudsjob i højest 13 uger
Virksomhedspraktik i højest fire uger
Jobrotation
Nyttejob med et fast timetal på 20 timer om ugen
Du får ret til uddannelse

Er du ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse, får du ret til otte ugers uddannelse, efter at du har afsluttet den virksomhedsrettede indsats på mindst 13 uger. Valget af uddannelse skal du aftale med dit jobcenter.

Hvis du ikke har en ungdomsuddannelse, får du ret til læse-, skrive- og regnekurser, hvis en
læse-, skrive- og regnetest viser, at du har behov for det. Tilbuddet om uddannelse kan erstatte det virksomhedsrettede tilbud.

Midlertidigt job undervejs:
Hvis du får et job, kan du gemme resten af din arbejdsmarkedsydelse i op til seks måneder. Det betyder, at hvis du får et arbejde i op til seks måneder, er du fortsat berettiget til arbejdsmarkedsydelse, når jobbet slutter. Din periode med arbejdsmarkedsydelse slutter så op til seks måneder senere, end den ellers ville have gjort, hvis du ikke havde fået arbejdet. Hvis du arbejder i mere end seks måneder, bliver din periode med arbejdsmarkedsydelse reduceret med de måneder, der ligger ud over de seks måneder.

Gælder retten til seniorjob fortsat:
Du har ikke ret til et seniorjob, så længe du har mulighed for at modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse. Heller ikke selvom der er mindre end fem år til, at du kan gå på efterløn. Det er først, når din ret til midlertidig arbejdsmarkedsydelse hører op, at retten til seniorjob gælder.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet
Louise Schelde
 
Indlæg: 2087
Tilmeldt: ons jun 15, 2011 5:24 pm

Tilbage til Cases til dagpenge

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst