Følg Sociale-Rettigheder på Facebook og hold dig opdateret
Seneste indlæg på forum

Modtag formue på resourceforløb

Her stiller du spørgsmål til din situation og får et vejledende juridisk svar.

Modtag formue på resourceforløb

Indlægaf jn13 » tirs maj 29, 2018 3:52 pm

Håber det er det rigtige forum at stille mit spørgsmål.

Er kommet på resourceforløb og sælger min andelsbolig, der kommer en lille sjat penge i overskud ved salg. Må jeg beholde beløbet..? Og skal jeg oplyse dette til kommunen..?

mvh JN
jn13
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: man maj 28, 2018 4:05 pm

Re: Modtag formue på resourceforløb

Indlægaf Louise Schelde » lør aug 04, 2018 4:36 pm

Kære JN,

I forbindelse med udbetaling af ressourceforløbsydelse er denne uafhængig af din formue og ægtefælles formue og indtægtsforhold. Det der modregnes i ressourceforløbsydelsen er skattepligtige indkomster jf lov om aktiv socialpolitik § 68a.

De bedste hilsner

Louise Schelde Frederiksen

§ 68 a. Har modtageren af ressourceforløbsydelsen indtægter, trækkes disse fra i ydelsen, jf. dog stk. 2-4. Indtægter, der udbetales for en periode, der ligger, før modtageren af ressourceforløbsydelse er begyndt i et ressourceforløb, medfører ikke fradrag i ressourceforløbsydelsen. Tilsvarende gælder for udbetaling af indtægter for en periode, der ligger efter tidspunktet for ophør i et ressourceforløb.
Stk. 2. Har modtageren af ressourceforløbsydelsen lønindtægter, herunder beløb, som den pågældende modtager fra arbejdsgiveren eller Lønmodtagernes Garantifond ved ophør af ansættelsen, nedsættes ressourceforløbsydelsen efter § 68 med 30 pct. af lønindtægten, indtil den samlede lønindtægt inkl. pension udgør 13.000 kr. (2012-niveau), og med 55 pct. af lønindtægten derudover.
Stk. 3. Har modtageren af ressourceforløbsydelsen indtægter som led i tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats eller tilbud i medfør af integrationsprogrammet efter integrationsloven eller andre beskæftigelsesfremmende foranstaltninger, ses der ved beregningen af ressourceforløbsydelsen efter § 68 bort fra 14,99 kr. (2012-niveau) pr. udført arbejdstime. Det beløb, der samlet ses bort fra, kan ikke beregnes på grundlag af mere end 160 timer pr. måned.
Stk. 4. Feriegodtgørelse efter ferielovgivningen og udbetalte ferietillæg til personer, der er ophørt med at modtage hjælp efter § 42 i lov om social service, medfører fradrag i ressourceforløbsydelsen på samme måde som lønindtægt, jf. stk. 2, når ferien holdes. Fradraget sker i ressourceforløbsydelsen for den periode, som feriegodtgørelsen eller ferietillægget er bestemt til at dække. Optjent ferie med feriegodtgørelse skal afholdes før ferie efter § 69, stk. 4. En person kan holde ferie med feriegodtgørelse eller ferietillæg samt ressourceforløbsydelse efter 1. og 2. pkt., selv om personen ikke har modtaget ressourceforløbsydelse i 12 sammenhængende måneder.
Stk. 5. Lovens § 33 finder tilsvarende anvendelse på modtagere af ressourceforløbsydelse.
Louise Schelde
 
Indlæg: 2087
Tilmeldt: ons jun 15, 2011 5:24 pm


Tilbage til Juridisk forum til dagpenge

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster

cron