Følg Sociale-Rettigheder på Facebook og hold dig opdateret
Seneste indlæg på forum

Uddannelsesydelse - Forlængelse

Læs om sager fra den virkelige verden og bliv klogere på din egen situation.

Uddannelsesydelse - Forlængelse

Indlægaf Louise Schelde » tirs sep 17, 2013 9:18 am

Hvis du opbruger din dagpengeret i løbet af 2013, har du mulighed for forsørgelse i form af uddannelsesydelse.

Det var meningen, at uddannelsesydelsen skulle gælde det førstehalvår af 2013, men er nu blevet forlænget til at gælde 2013 ud. Derudover har man valgt at indføre en midlertidig arbejdsmarkedsydelse.

Hel konkret betyder forlængelsen af uddannelsesordningen følgende:
- Hvis du har opbrugt din ret til dagpenge i 1. halvår 2013 og modtager uddannelsesydelse, er du sikret yderligere et halvt år med uddannelsesydelse.
-Hvis du har opbrugt din ret til dagpenge i 2. halvår 2013, er du sikret et halvt år med uddannelsesydelse.

Hvis du på et tidspunkt i løbet af 1. halvår 2014 ikke længere har mulighed for at modtage uddannelsesydelse, og ikke er blevet selvforsørgende, kan du i stedet modtage den midlertidige arbejdsmarkedsydelse. (Se andet indlæg)

Både uddannelsesydelse og midlertidig arbejdsmarkedsydelse udgør 60 procent af højeste dagpengesats for ikke-forsørgere og 80 procent for forsørgere. Begge ydelser er uafhængige af din ægtefælles indkomst og familiens samlede formue.

Begrænsede ydelser:
Du kan højest modtage dagpenge, uddannelsesydelse og eventuelt midlertidig arbejdsmarkedsydelse i samlet set fire år.

Hvilke krav gælder for at modtage uddannelsesydelse?
Du kan kun modtage uddannelsesydelsen, hvis du går i gang med et uddannelsesforløb. Uddannelse kan dog erstattes af et forløb i samarbejde med en virksomhed, hvis dit jobcenter vurderer det som den mest hensigtsmæssige løsning. Et forløb i samarbejde med en virksomhed kan være job med løntilskud eller virksomhedspraktik i en privat virksomhed.


Imens du modtager uddannelsesydelse skal du være tilmeldt jobcentret og være aktiv jobsøgende.

Det er din bopælskommune der følger op på, om du opfylder betingelserne for at modtage uddannelsesydelse, ligesom det er dem, der udbetaler ydelsen.

Det er ikke et krav, at du er medlem af en a-kasse, hvis du skal modtage uddannelsesydelse. Det er det til gengæld, hvis du senere skal modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse, eller hvis du vil have et seniorjob.

Hvis du får et midlertidigt job, har du mulighed for at komme tilbage til uddannelsesordningen:
- Hvis du begyndte at modtage uddannelsesydelse i 1. halvår 2013, kan du komme tilbage til ordningen op til 12 måneder efter, at din første periode med uddannelsesydelse stoppede.
- Hvis du først begynder at modtage uddannelsesydelse i 2. halvår 2013, kan du komme tilbage til ordningen op til 12 måneder efter, at din ret til dagpenge blev opbrugt.

Mulighederne for at få seniorjob:
Når din dagpengeperiode udløber, kan du vælge at bruge din ret til seniorjob, hvis der er mindre end fem år til, at du kan gå på efterløn.
Retten til seniorjob kræver, at du er medlem af en a-kasse, og at du senest to måneder efter, at din dagpengeret er opbrugt, søger kommunen om et seniorjob.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet
Louise Schelde
 
Indlæg: 2087
Tilmeldt: ons jun 15, 2011 5:24 pm

Tilbage til Cases til dagpenge

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster